Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@03:57:06 GMT

قطعی برق طولانی مدت ذخیره آب استان را به صفر رساند

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۴۰۷۵

قطعی برق طولانی مدت ذخیره آب استان را به صفر رساند

ذوالفقار مهدی زاده، مدیرعامل آب و فاضلاب استان البرز، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، در خصوص علت قطعی‌های طولانی آب در استان البرز، گفت: به دلیل خشکسالی و کاهش تولید برق در نیروگاه‌های برق آبی کشور در سال جاری، از سه شنبه هفته گذشته با افزایش دما و قطعی‌های برق در سطح کشور، در استان البرز نیز با قطعی‌های گسترده برق مواجه شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ از آنجا که استان البرز از معدود استان‌هایی است که منابع تامین آب آن را ۵۲۰ حلقه چاه تامین می‌کند،  قطعی‌های برق موجب قطعی برق چاه‌ها و کاهش ظرفیت تولید آب در استان شد.

وی افزود: در روزهای اول با قطعی‌های ۲ ساعته  برق در چاه‌ها، ۱۰ درصد ظرفیت آب را از دست دادیم اما در روزهای بعدی قطعی‌های برق به ۵ تا ۶ ساعت در چاه‌ها رسید که موجب کاهش ظرفیت تولید آب تا میزان ۳۵ درصد شد و پس از آن ذخیره مخازن را به تدریج از دست دادیم و از روز دوشنبه گذشته ذخیره آب استان به صفر رسید که موجب شد در برخی مناطق استان با قطعی های چندساعته آب مواجه شدیم. 

این مقام مسؤول با بیان اینکه با کاهش قطع برق شرایط تامین آب استان رفته رفته بهتر می‌شود، گفت: روز دوشنبه ۲۵۰ حلقه چاه آب در استان  برق نداشتند، از دیروز قطعی‌های برق کاهش یافت و این قطعی‌ها به ۲۵ حلقه چاه کاهش یافت و ۱۰ درصد از چاه‌ها برق نداشتند و این امر باعث شد مخازن آب استان ذخیره بگیرند. 

وی در خصوص استثنا کردن برق چاه‌ها هر شبکه برق استان، توضیح داد: ۳۷۸ فیدر برق در سطح استان داریم که چاه‌های ما روی ۲۵۰ فیدر در استان پخش شده است. عمده فیدرهای مستثنی شده  در محل بیمارستان ها و مراکز حساس که به دلیل خدمات اساسی نباید برقشان قطع شود، متمرکز شده و اگر  قرار باشد همه چاه ها جزو مراکز حساس شمرده شود، قطعی برق را نمی‌توانند مدیریت کنند و باید سایر مناطق را روزی ۱۵ ساعت قطع کنند؛ البته این قطعی‌های برق به دلیل کاهش تولید برق در کشور است و ربطی به قصور شرکت برق استان ندارد.

مهدی زاده گفت: با توجه به پیگیری‌‍های انجام شده توسط نمایندگان مجلس، استاندار و مسؤولان استان در خصوص کاهش خاموشی‌های سطح استان که این نوید را دادن تا روزهای آینده نیز برقرار باشد شرایط آبی به وضعیت سابق بر می‌گردد و در یکی دو روز آینده با تکمیل ظرفیت مخازن به شرایط عادی بر می‌گردیم.

وی در خصوص وابستگی تولید آب به برق، بیان کرد: ۵۲۰ حلقه چاه و ۸۰ ایستگاه پمپاژ داریم و ۴۰ مورد تاسیسات کلیدی که شامل تصفیه خانه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ اصلی را دیزل گذاشتیم اما دیزل‌گذاری در این حجم وسیع  از چاه‌ها به دلیل بار مالی با حدود هزار میلیارد اعتبار قابل اجرا نیست. همچنین برخی از چاه ها به دلیل قرار گرفتن در مسیر معابر و گوشه پارک ها، قابلیت نصب دیزل را ندارند. 

مدیر آبفای البرز با بیان اینکه قیمت اصلی تولید آب از مردم گرفته نمی‌شود، اظهار کرد: قیمت تمام شده یک متر مکعب آب هزار و ۵۰۰ تومان است در حالیکه فروش یک متر مکعب آب ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان است و تجهیزات مستهلک می‌شود در حالی مبلغ هزینه شده برای تولید هر متر مکعب آب را از مردم نمی‌گیرند. برای زیرساخت‌های آب استان در ۵ سال گذشته بیش از هزار میلیارد تومان هزینه شده است. 

چه خبر از طرح تصفیه خانه آب کرج ؟

وی در بخش دیگری به طرح فاضلاب کرج اشاره کرد و ادامه داد: طرح فاضلاب کرج  ۳۵ درصد استان را پوشش می دهد و به نسبت میانگین کشوری ۱۵ درصد عقب ماندگی دارد که به اهمال و عدم  سرمایه گذاری توسط آبفای البرز در چندسال گذشته مربوط نمی‌شود و مربوط به زمانی است که استان البرز بخشی از استان تهران بوده است و در حالیکه استان‌های دیگر ردیف ملی اعتباری برای اجرای طرح‌های زیرساخت های فاضلاب دارند در استان البرز فقط دو شهرستان ردیف ملی اعتبارات دارد. 

مهدی زاده آبیاری بخشی از فضای سبز شهرداری با استفاده از آب شرب را تایید کرد و افزود: در شهر کرج ۸۰۰ انشعاب آب شرب داریم و ۲ تصفیه خانه فاضلاب با همکاری شهرداری و آبفا اجرا شده که از آن برای آبیاری فضای سبز  استفاده می شود‌. تعدادی قنات و چاه‌هایی که کیفیت مناسبی ندارند و از شبکه آب شرب خلرج شده اند نیز برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌شود که در شرایط موجود از شهرداری درخواست کردیم تا حدامکان از آب شرب برای آبیاری استفاده نکند.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: قطعی آب مدیرعامل آب و فاضلاب استان البرز قطعی های برق استان البرز تولید آب حلقه چاه آب استان قطعی ها چاه ها آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۴۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)

پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب به انتشار مطلبی پیرامون ریشه کنی فقر اقتصادی در زمان حکومت امام زمان علیه السلام پرداخته که تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:

سلامتی یکی از نعمت‌های است که قدر آن به درستی دانسته نمی‌شود و بشر تا زمانی که از آن برخوردار است، نسبت به آن بی توجه می باشد و شاکر این نعمت بزرگ نیست. همانطور که در روایت نبوی به این حقیقت اشاره شده است: « نِعْمَتَانِ مَکْفُورَتَانِ الْأَمْنُ وَ الْعَافِیَةُ[۱] دو نعمت است که قدر آن دانسته نمی شود امنیت و عافیت.»

یکی از گرفتاری‌های بشر در عصر کنونی بیماری‌هایست که منشأ تعدادی از آنها دست ساز جریان‌های ضد بشری و زیست محیطی و برخی بخاطر تغییر سبک زندگی انسانها است که به همراه دیگر عوامل باعث شیوع و حتی پدید آمدن بیماری های جدیدی در بین انسانها شده است.

در عصر حکومت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) به خاطر پیشرفت علم از یک طرف و نابودی جریان‌های ضد بشری و تصحیح سبک زندگی انسانها در امور مادی و معنوی باعث افزایش طول عمر انسانها خواهد شد و امید به زندگی در آن عصر، به شدت افزایش می یابد. همانگونه که از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل شده است: « فیَبْعَثُ المهْدِیُّ (علیه السلام) اِلی أُمَرَائِهِ بسائرِ الأمْصارِ بالعَدْلِ بینَ النَّاسِ و یذهب الرّبا و الزّنا، و شرب الخمر و الرّیاء، ...و تطول‏ الأعمار[۲] پس مهدی (علیه السلام) فرماندهان خود را به سائر شهرها می‌فرستد و دستور رعایت عدل در بین مردم ... و ربا و زنا و شراب خواری و ریا از بین می رود ...و عمرها طولانی شود.»

در نتیجه عصر حکومت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه)، عصر سلامتی و طول عمر انسان است تا در سایه این عمر طولانی خویش، به بندگی خدا پرداخته و بشر زندگی عاری از ناخوشی‌ها را تجربه بنماید.

پی نوشت:

[۱]. ابن بابویه، محمد بن علی، الخصال، جامعه مدرسین - قم، چاپ: اول، ۱۳۶۲ش، ج‏۱ ؛ ص۳۴.

[۲]. مقدسی شافعی سلمی، یوسف بن یحیی، عقد الدرر فی أخبار المنتظر (عج)، مسجد مقدس جمکران، سوم، ۱۴۲۸ ه.ق، ص۲۱۱

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • (ویدیو) صف طولانی اصفهانی‌ها برای سروش صحت
  • طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود
  • صف طولانی اصفهانی برای سروش صحت
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)